Platsutveckling

ONYX Kulturproduktion arbetar med platsutveckling genom att skapa spännande och engagerande aktiviteter, festivaler, kalas och evenemang på olika platser i stadsmiljö. Planering sker i nära samarbete med lokalsamhället och anpassas efter platsens karaktär, områdets behov och de människor som bor där. Syftet med aktiviteterna är att, genom variation och unika upplevelser, öppna upp för samtal och utbyte mellan deltagare och besökare. Detta bidrar naturligt till att bygga dialog, nätverk, skapa nya kontakter och engagemang för platsen – något ONYX vill förstärka.

Flera aktiviteter utvecklas i samråd med boende i området för att spegla deras önskemål och behov, vilket ger dem en möjlighet att påverka och känna sig delaktiga samt inkluderade i sin egen närmiljö.

Beroende på om det finns en koppling till olika högtider eller festligheter vid ett evenemang anpassas dekorationer, teman och innehåll utefter detta för att skapa en helhetsupplevelse och stämning som knyter an till firandet. ONYX producerar eget material och dekor till sina aktiviteter, vilket gör det möjligt att anpassa färger och idéer för att ytterligare knyta an till platsens identitet. Om ett torg till exempel har en specifik logga, symbol eller färgschema kopplat till sitt område kan ONYX använda detta i sitt tryckta material för aktiviteter samt i dekor och marknadsföring.

ONYX har mycket god erfarenhet av att arbeta gentemot olika målgrupper i olika typer av områden och vill genom sina aktiviteter bygga broar mellan människor och deras stad. Genom att engagera och involvera deltagare och besökare skapar ONYX en känsla av gemenskap och stolthet över de platser vi alla delar.